Contextueel Pastoraat

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat de invloed van de opleiding Contextueel Pastoraat mijn hele coaching doorweven heeft. Op een heel natuurlijke manier. Ik zal een aantal elementen benoemen waarik dit aan merk.

Wanneer jij bij mij komt kijk ik niet alleen naar jou. Jij bent niet een los individu. Jij bent een mens tussen heel veel mensen in. Ook door de generaties heen. Ik vraag naar je ouders, je voorouders, je broers en zussen, je kinderen en partner. Ik vraag naar de verhoudingen, bijzonderheden en hoe deze jou gevormt hebben. Dit is een element van het contextuele denken.

Ook probeer ik altijd meerzijdig partijdig te zijn en te blijven. Wanneer we het hebben over andere mensen uit jouw context zal ik proberen hun een stem te geven in onze gesprekken. Niet dat geleden onrecht onbesproken moet blijven – zeer zeker niet. Maar net zoals jij in jouw context leeft, leeft de ander dat ook. Wat is zijn of haar context dat dit gebeurt is?

Ik probeer loyaliteiten zichtbaar te maken. Allereerst – ben je wel loyaal naar jezelf? En mag je loyaal zijn naar anderen of zitten hier drempels om te overwinnen? Hoe geef je vorm in deze relaties? Hoe investeer je? In jezelf, en relaties met anderen?

Dit zijn zomaar een aantal elementen die voortkomen uit het contextuele gedachtengoed. Ik merk door op deze manier te werken mensen snel diepgaande inzichten ontvangen om te zien wat er gebeurt in hun leven.

Krista:

Ria heeft mijn ogen geopend! Ik weet nu op welke punten ik me mag ontwikkelen en voor welke mensen en situaties ik dankbaar ben en mag zijn. Ze heeft dit op een liefdevolle manier gedaan en altijd tot opbouw van mezelf. De gesprekken die ik de afgelopen maanden met Ria heb gehad, hebben mij geholpen om mijn relatie met God te bekrachtigen en de talenten/gaven die ik heb gekregen nog beter in te zetten voor de opbouw van de mensen om mij heen. Ria is een kenner van het Woord – de Bijbel – en heeft een nauwe relatie met God. Ze is een biddende coach, die graag samen met jou bid en het ook respecteert wanneer je dit niet wilt. Ria heeft een warme persoonlijkheid, is humoristisch en gewoon een leuk mens! Ik kan Ria aan iedereen aanraden die behoefte heeft aan iemand die een stukje meeloopt, inzicht geeft, als mentor vanuit eigen ervaring kan vertellen en coacht richting het opstellen en bereiken van doelen. 

Johannes 8:32 – u zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken.