Het eerste contact

Onze eerste kennismaking is telefonisch. Mail mij op info@josefiencoaching.nl. Dan spreken we af wanneer ik je kan bellen. Wanneer ik je bel kunnen we je hulpvraag kort bespreken en elkaar vragen stellen. Dit telefonisch contact is gratis. Je mag ook kiezen voor een kennismakingsgesprek. Deze duurt maximaal een half uur en is ook gratis. In deze momenten kunnen we ervaren hoe jij je voelt bij mij en of ik pas bij jou als persoon.

Wanneer in dit eerste contact duidelijk wordt dat je een traject bij mij wilt starten, dan plannen we een intakegesprek. Dit is een basisgesprek met vragen en vormt de start voor de verdere coaching die hierop volgt.

In de intake zal een begeleidingsovereenkomst getekend worden waarin een verwijzing staat naar de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Deze kun je vinden op de website onder de kop ‘informatie’.

Methode

Ik werk volgens de methode van TotalBalance.
Deze methode gaat uit van 3 fasen. Het verleden, het heden en de toekomst.

TotalBalance gaat er van uit dat je jouw ervaringen uit het verleden meeneemt naar de toekomst. Deze ervaringen kunnen positief maar ook negatief zijn. We gaan in fase 1 kijken welke ervaringen je hebt gehad. Met negatieve ervaringen gaan we aan de slag en we staan stil bij de mooie ervaringen. Dan stappen we door naar fase 2. Hoe is het nu met je? Wat verlang je, waar droom je van? De laatste stap, fase 3, is de stap naar de toekomst. Welke stappen kan en ga je zetten om te groeien naar een leven waarin jij je prettig voelt?

Je ontvangt een werkboek om deze fasen te gaan doorlopen. Vooraf aan ieder gesprek wordt van je verwacht dat je huiswerk hebt gedaan. Hierbij zal ik letten op wat op dat moment aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Wanneer jij er voor open voor staat bid ik graag voor je tijdens het gesprek.

Kosten

Het kan zijn dat je budget niet toereikend is voor het tarief wat ik hanteer. Uit ervaring weet ik dat het heel fijn is dat mensen rekening houden met je financiële situatie. Dit doe ik ook graag voor jou. Ik hoop dat je eerlijk aangeeft dat het tarief niet aansluit bij jouw financiële situatie, dan gaan we samen kijken wat wél mogelijk is.

Prijzen 2022

De gesprekken plan ik per 75 minuten omdat ik merk dat dit prettig is voor mensen. Een uur is voor sommige mensen te kort wanneer er emoties zijn losgekomen. Het is prettig om hier ruimte voor te nemen en meer in rust hier vandaan te gaan. Maar een uur afspreken mag natuurlijk ook!

Tarief:

Intakegesprek: 75 minuten 55 euro

Coachingsgesprek: 75 minuten 55 euro

Ik werk met een werkboek van Total Balance. Omdat dit mijn keuze is zal ik niet de totale kosten in rekening brengen maar kost het werkboek éénmalig 10 euro.

Waar werk ik?

De gesprekken voer ik in een gesprekskamer in de wijk Holtenbroek. Dit is in het pand aan de Händellaan 329. Wanneer je liever hebt dat we elkaar op een andere locatie ontmoeten, vind ik dit prima, met de kanttekening erbij dat ik me op die locatie wel prettig wil voelen. Dit kan je eigen woning of kantoor zijn. Het mag ook via videobellen. Dit doe ik via meetme.bit.nl. Hierbij zou het wel fijn zijn dat tenminste de intake en het eerste gesprek wel ‘face tot face’ kan plaatsvinden.

Vita Nova

Als christen ben ik me bewust dat ik mag uitdelen van wat ik ontvang. Het wordt vaak ‘de tienden’ genoemd of aangeduid als ‘gaven’. Ik wil transparant zijn in waar ik dit naar uitdeel.

Al jarenlang voel ik mij verbonden met Vita Nova. Een mens in nood mag hulp ontvangen. Niet voor niets ben ik coach geworden! Ik merk dat ik het fijn vind om projecten te steunen waarin mensen geholpen worden in praktische zin maar ook op psychisch vlak. Gelukkig kan dit bij Vita Nova. De giften die ik uit mijn inkomsten afdraag zullen dit jaar hier naar toe gaan.

Voor meer interesse in dit project kun je kijken op: https://vitanova.cz/nl/