Iets van Social media… Blog III

Ik las gisteren op Social Media een verhaal van een vrouw die gelezen had op een ander Social Media kanaal dat een coach vroeg om een boek over PTSS. (Post Traumatische Stress Stoornis) De schrijfster van de post dat ik las had blijkbaar meer gestudeerd en meer kennis dan de coach in kwestie. Ze gaf aan dat zij het zorgelijk vond dat mensen bij ‘dit soort’ zorgverleners komen die eigenlijk niet goed weten wat ze doen. Het hele berichtje riep bij mij liefdeloosheid op. Liefdeloosheid én bezorgdheid voor de hulpvrager. Daarbij voelde ik een afkeer van deze vrouw door haar genadeloze manier van schrijven.

Het is zo gemakkelijk om vanachter een scherm je uit te laten over situaties. Zo makkelijk negatief te schrijven. Dit merk ik bij alle berichten over haatreacties op social media. Ik vind dit erg. Het kan zoveel doen bij de ontvanger! En het is goed dat hier in sommige gevallen straf voor wordt gegeven. Iemand doodwensen is geen eigen mening weergeven. Waar blijft hier dan het woord sociaal?

Toch is dit van alle eeuwen, ook al ging dit niet via social media 😉

In de bijbel lees je al over situaties van liefdeloos gepraat. Liefdeloze houdingen. Dit is niet iets nieuws.

Wat wel nieuw zou zijn en absoluut de krantenkoppen zou halen is wanneer we met elkaar twee weken lang liefdevol met elkaar om zouden gaan!

Kun jij het je voorstellen? Twee weken lang geen nare reacties en negatieve benaderingen? Begripvol voor elkaar en rustig naar elkaar? Met ander woorden: een liefdevoller leven? Waar denk jij dan aan? Wat zou jij heel graag anders zien waardoor jij voor je gevoel wel of meer liefdevol benaderd zou worden?

Zou het gaan om meer aandacht van mensen om je heen?

Of geen toeterende auto achter, voor of naast je als je even een manoeuvre maakt die per ongeluk wat onhandig was?

Zou het voor jouw veel liefdevoller leven zijn wanneer je  geen lelijke woorden meer krijgt over je uiterlijk? Of je gedrag?

Wat is het voor jou dat jij het leven liefdevoller zou ervaren?

Hoe zouden we dit voor elkaar krijgen? Degene die dit kan verwerkelijken krijgt wat mij betreft de Nobelprijs voor Vrede!

Maar hier hoeven we niet op te wachten, we kunnen zelf al een klein beetje beginnen. Door met een vertrouwd iemand te delen wat het voor jou zou zijn waardoor je een liefdevoller leven zou ervaren. Misschien kan de ander jouw hierin wel tegemoet komen!

En laten we op social media een week alleen positieve woorden gebruiken! Zelfs wanneer je het oneens bent met de situatie. Je kunt op een nette manier je mening, visie, angst delen zonder dat je de ander beledigt, toch?

Als je dit leest: je kan vandaag starten en ik hoop dat je deze positieve inbreng ook onder je vrienden verspreidt. Je kan bijvoorbeeld deze blog op een positieve manier met hen delen 😉 Doe je mee dan hopen we op een verspreidende werking!

Wie doet mee?

Wanneer jij het durft te delen mag jij deze hele week aangeven op de facebookpagina van Josefien Coaching wat jouw helpt een liefdevoller leven te ervaren! Ik kijk uit naar je reactie! https://www.facebook.com/josefiencoaching

Dit vind je misschien ook leuk...