Waarom zou ik God betrekken bij mijn bedrijf?

Geen problemen.

Wanneer je God in je bedrijf betrekt dan heb je vast altijd klanten, maak je geen verkeerde beslissingen, en rolt het geld vanzelf binnen. Dit kan een beeld zijn wat bij je op kan komen wanneer je hoort dat iemand vertelt dat hij of zij God bij zijn of haar bedrijf betrekt.

Dat deze gedachte opkomt is begrijpelijk, maar net zo min dat christenen nooit ziek worden, nooit geldproblemen hebben en geen verkeerde beslissingen nemen, zo is een bedrijf waar Gods leiding wordt gezocht, niet altijd gelijk een bloeiend goedlopend bedrijf.

Meerwaarde

Wat is dan de meerwaarde om God bij je bedrijf te betrekken wanneer dit niets opbrengt? Dit is een goede vraag die ik probeer te beantwoorden in deze blog.

Toen ik mijn praktijk startte besefte ik dat ik heel onervaren was. Ik had het gevoel dat ik het niet zou kunnen. Ja, naar de KvK gaan en inschrijven en de kosten hiervoor betalen, dat wel. Maar hoe run je een praktijk? Wat verwachten je cliënten van je en wat is nodig om cliënten aan te trekken?

Nog voordat ik deze vragen had, was er een gevoel in me opgekomen. Een gevoel van beklemming, een grote berg waar ik tegenop zag. Het was een grote stap en start van een groot project. Het was een verstandelijke keuze, een beslissing die ik ging maken om Josefien Coaching op te starten. Mijn gevoel zei wat anders. Toen heb ik gezegd: Heer, alleen met U durf ik dit aan. Alleen als U dit project gaat leiden, ga ik het doen. Met U samen wil ik het wel doen.

Vanuit de psychologie zou je hierbij een bedenking kunnen hebben m.b.t. verantwoordelijkheid durven dragen e.d.  Zo ervaar en zie ik het niet. Het is een bewust weten dat ik onderdeel ben van een groter geheel, een groter plan. En dat ik mij in wil zetten voor een Koninkrijk van mensen die geliefd zijn en geheeld mogen worden om dat Koninkrijk nóg meer zichtbaar te maken. En dit is de reden van het starten van deze praktijk. En dat dáárom Zijn inbreng noodzakelijk is. Want hoe kan ik mensen helpen om Zijn Koninkrijk verder te brengen zonder degene van wie dat Koninkrijk is?

De praktijk

Maar concreet, wat maakt het nu anders dat ik  ik een praktijk run op papier, maar ik God als ‘mijn directeur’ heb gemaakt? Ik neem zelf beslissingen. Ik betaal zelf de rekeningen die binnenkomen, ook wanneer ik geen cliënten, en dus daaruit geen inkomen, heb. Dus wat maakt het voor mij anders? Dat is dat ik een plek heb om naar toe te gaan mét alle situaties waar ik tegen aan loop. Dit geeft ruimte en rust. Maar dit geeft ook uitdaging. En verantwoordelijkheid. Want wat nou als er een richting aangewezen wordt waar ik zelf van denk, moet dát? Is dit de stap die ik mag nemen? Dan heb ik de keuze om te luisteren of niet. Vertrouwen te hebben of niet.

Mijn ervaring is dat luisteren meer oplevert. Niet specifiek op financieel vlak. Een gevoel van rust en vrede. Niet luisteren geeft vaak een onrust, onvrede. Ik geloof dat God een persoonlijk contact met je, als mens, kan en wil hebben. Sommigen ervaren God door dromen heen, sommigen door een gevoel van binnen dat ze hebben, anderen door teksten heen en soms ook door Zijn stem te horen. Ieder mens is uniek en Hij is in staat om iedereen op zijn eigen manier te benaderen.

Een voorbeeld

Een praktijkvoorbeeld. Ik ben in februari een maand lang twee uur per week telefonisch bereikbaar geweest om te luisteren naar mensen die in hun eenzaamheid niemand hebben om hun verhaal te delen. Niemand heeft gebeld. Dus wat denk je wat mijn reactie was toen God aan mij vroeg om van af nu wekelijks een uur telefonisch bereikbaar mag zijn voor mensen? Wat was mijn reactie? Nou, dat varkentje wassen we even? Nou nee, niet precies. Mijn reactie was eerder, dan moet ik die tijd elke week wel vrij maken. Dan moet ik dat moment inplannen, rekening mee houden. Moet dit nu elke week? Kan het niet maandelijks? Stel dat er nu ook niemand belt. En voor hoelang mag ik dit doen? Dát waren mijn eerste gedachten en reacties. Naast een gevoel dat marketingtechnisch bekeken dit wel een slimme zet zou zijn… Dit schoot even door mijn hoofd, maar vond het niet aanlokkelijk klinken… Want zou het qua energie gaan opleveren wat ik erin stop?

Toen kwam de vraag bij mij binnen: wil jij er zijn voor mensen, ongeacht wat het je kost? Of ben je bezig met je bedrijf? Wat is je motivatie? Welk fundament wil je op staan? Wil je Mijn liefde uitdelen of wil je succes behalen?

Dit was even een flinke spiegeling. Ja, waar was mijn motivatie gebleven dat ik graag mensen wil helpen? Ik heb me nooit lang of erg druk gemaakt om financiën voor mijn inzet. Deze reactie die ik terug kreeg kan wat manipulerend overkomen, maar ik geloof dat het voor God belangrijk is vanuit welke motivatie je handelt, denkt en spreekt. Is je motivatie oprecht, zuiver en liefdevol? Of zijn je gedrag en gedachten gericht op jezelf en je winst, dan wel financieel of geestelijk. Ben je vooral bezig met wat het voor jou kan opleveren of dat je naar de mens bekeken succesvol bent? Of mag het je wat kosten, omdat jij het toch al zo goed hebt?

Van hier uit heb ik een beslissing genomen. Ik wil elke maandag een spreekuur houden. Gratis. Wanneer jij belt, luister ik en waar ik kan zal ik je proberen verder te helpen.

God helpt mij

En precies dit maakt het anders voor mij om God te betrekken bij mijn praktijk. Hij richt mij op de juiste elementen in het leven. Geld, aanzien en succes is niet mijn drive, mensen helpen waar ik kan, dat wél. Mensen ontmoeten van hart tot hart, dat is voor mij belangrijk is. En dan is een spreekuur precies wat ik graag wil doen. Want tot nu toe heb ik veel vaker mensen verder geholpen zonder financiële compensatie dan met. Om het geld hoeft het niet van mij. Het gaat mij om de blijdschap dat iemand geholpen is op haar of zijn pad. Dat maakt mij blij. Dat geeft innerlijke vreugde en voldoening. En soms, soms heb je even weer die spiegeling nodig om op het juiste spoor te komen; ook als coach.

Dus, heb jij een situatie die je wilt bespreken? Wil je graag even contact om iets voor te leggen ter spiegeling? Geen probleem, elke maandag heb ik spreekuur. En, wanneer jij het graag wilt, bid ik voor je.

Met liefde sta of zit ik voor je klaar.

Dit vind je misschien ook leuk...