Mijzelf voorgesteld

Mijn naam is Ria Scholma – Mooibroek. Ik ben vrouw, echtgenote en moeder, maar bovenal voel ik me een geliefde dochter van God.

Ook ben ik TotalBalance coach. Ik had lang het verlangen om coach te worden en via deze route werd het mogelijk. Deze training heb ik afgerond. Ik heb dan ook de TotalBalance licentie.

Mijn hart ligt bij God en Zijn Woord. Maar ik heb ook ontdekt dat, zonder de Heilige Geest, God en Zijn Woord veraf kunnen blijven. En dat de Heilige Geest een levensecht onderdeel is van Gods plan voor de wereld en de mens. Dat God nog elke dag met ons wilt werken en in ons leven werkzaam is. Soms is dat heel fijn, soms geeft dit innerlijke strijd. Je leert jezelf kennen wanneer je dicht met Hem en bij Hem leeft. Maar Zijn genade is altijd groter dan onze eigen afwijzing en teleurstelling. Dit mag ik elke keer weer ontdekken.

Van mezelf ben ik een open en duidelijke persoonlijkheid. Ik houd veel van gezelligheid. Ik kan niet zonder de momenten dat ik samen met een vriendin een bak koffie/thee neem. (met soms wat lekkers erbij. 😉) Ook houd ik van humor, vooral de subtiele woordspelingen.

Ik vind reizen geweldig. De nieuwe natuur en cultuur en de geschiedenis van dat gebied, daar geniet ik enorm van. En dan hoef ik echt niet ver weg, in ons eigen land is zoveel te ontdekken! Daarom geniet ik ook van ieder mens die bij mij op de bank zit. Ieder persoon heeft zijn eigen cultuur en geschiedenis. Maar elke cultuur en geschiedenis heeft zo zijn schaduwkanten. Ik hoop deze, in mijn werk als coach, in het licht te zetten, waardoor ze zichtbaar worden én keuzes gemaakt kunnen worden wat jij ermee wilt doen.

Ik ben opgegroeid als dochter van een accountant. In mijn tienerjaren is mijn vader zelfstandige geworden en heb ik een beetje meegekregen wat dit inhoudt.

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige – die ik niet heb afgerond – genoot ik van het contact met de mensen. Hun individuele verhalen. Maar ook hier leerde ik een professionele houding t.o.v. de patiënten eigen te maken.

Ook ben ik VPTZ-vrijwilliger. Dit houdt in mantelzorgers thuis te ontlasten door hier aanwezig te zijn en hun taak tijdelijk over te nemen. Door anderen te helpen ontvang jezelf ook veel.