Mijzelf voorgesteld

Mijn naam is Ria Scholma – Mooibroek. Ik ben vrouw, echtgenote en moeder, maar bovenal voel ik me een geliefde dochter van God.

Ook ben ik TotalBalance coach. Ik mocht starten met de training van TotalBalance toen ik 40 jaar oud was. Ik had lang het verlangen om coach te worden en via deze route werd het mogelijk. Deze training heb ik afgerond.

Ik heb dan ook de TotalBalance licentie.

Mijn hart ligt bij God en Zijn Woord. Maar ik heb ook ontdekt dat, zonder de Heilige Geest, God en Zijn Woord veraf kunnen blijven. En dat de Heilige Geest een levensecht onderdeel van Gods plan voor de wereld en de mens is.

Van mezelf ben ik een open en duidelijke persoonlijkheid. Ik houd ook veel van gezelligheid. Ik kan niet zonder de momenten dat ik samen met een vriendin een bak koffie/thee neem. (met soms wat lekkers erbij. 😉)

Ik kan enorm genieten van cultuur en geschiedenis. Maar ook de natuur kan mij raken. Een stilte op de heide, het golven van de zee, het ontzagwekkende van de bergen, wetende dat God dit allemaal heeft geschapen. Dit geeft een gevoel van bewustzijn, van wie ik ben en wie Hij is.

Ik ben opgegroeid als dochter van een accountant. In mijn tienerjaren is mijn vader zelfstandige geworden en heb ik meegekregen wat dit inhoudt. Als jongere de telefoon aannemen op een nette manier bijvoorbeeld; je wist immers nooit of dit een klant zou zijn.

Tijdens mijn opleiding verpleegkundige – die ik niet heb kunnen afronden – genoot ik van het contact met de mensen. Hun individuele verhalen. Maar ook hier leerde ik een professionele houding t.o.v. de patiënten eigen te maken. Dit heeft mij gevormd in het zakelijk denken en bewust zijn van hoe je jezelf presenteert. Dit vind ik een leuk aspect wat ik nu gebruik in mijn praktijk Josefien Coaching.

Het zorgaspect wat ik in me voel, uit ik in mijn vrijwilligerswerk als VPTZ-vrijwilliger. Dit houdt in mantelzorgers thuis te ontlasten door hier aanwezig te zijn en hun taak tijdelijk over te nemen. Ook het zorgen door middel van het coachen maakt mij een blij en dankbaar mens!