Mijzelf voorgesteld

Mijn naam is Ria Scholma – Mooibroek. Ik ben vrouw, echtgenote en moeder, maar bovenal voel ik me een geliefde dochter van God.

Ook werk ik als TotalBalance coach. Ik had lang het verlangen om coach te worden en via deze route werd het mogelijk. Deze training heb ik afgerond. Ik heb dan ook de TotalBalance licentie. Omdat ik het belangrijk vind mezelf verder te professionaliseren, ben ik gelijk erna gestart met de vierjarige cursus Contextueel Pastoraat bij Koinonia.

Mijn hart ligt bij God en Zijn Woord. Maar ik heb ook ontdekt dat, zonder de Heilige Geest, God en Zijn Woord veraf kunnen blijven. En dat de Heilige Geest een levensecht onderdeel is van Gods plan voor de wereld en de mens. Dat God nog elke dag met ons wilt werken en in ons leven werkzaam is. Soms is dat heel fijn, soms geeft dit innerlijke strijd. Je leert jezelf kennen wanneer je dicht met Hem en bij Hem leeft. Maar Zijn genade is altijd groter dan onze eigen afwijzing en teleurstelling. Dit mag ik elke keer weer ontdekken. Samen met mijn man mag ik dan ook met enige regelmaat Bijbels onderwijs geven.

Van mezelf ben ik een open en duidelijke persoonlijkheid. Ik houd veel van gezelligheid. Ik kan niet zonder de momenten dat ik samen met een vriendin een bak koffie/thee neem. (met soms wat lekkers erbij. 😉) Ook houd ik van humor, vooral de subtiele woordspelingen.

Ik vind reizen heerlijk. De nieuwe natuur en cultuur en de geschiedenis van dat gebied, daar geniet ik van. En dan hoef ik echt niet ver weg, in ons eigen land is zoveel te ontdekken!

Ik ben opgegroeid als dochter van een accountant. In mijn tienerjaren is mijn vader zelfstandige geworden en heb ik een beetje meegekregen wat het inhoudt om een eigen bedrijf hebben.

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige – die ik niet heb afgerond – genoot ik van het contact met de mensen. Hun individuele verhalen. Maar ook hier leerde ik een professionele houding t.o.v. de patiënten eigen te maken.

Ook ben ik VPTZ-vrijwilliger. Dit houdt in mantelzorgers thuis te ontlasten door hier aanwezig te zijn en hun taak tijdelijk over te nemen. Door anderen te helpen ontvang jezelf ook veel.

Daarbij ben ik vrijwilliger bij het IDP. Interkerkelijk Doven Pastoraat. Dit is een samenwerkingsverband van vier kerken om het kerkelijk werk onder dove mensen zo goed mogelijk te ondersteunen. Ikzelf ben slechthorend en heb affiniteit met deze doelgroep.

Voel jij, na over mij te hebben gelezen, dat je graag eens wilt kennismaken?

Neem dan contact met me op via het contactformulier op de website, via mail: info@josefiencoaching.nl óf op telefoonr: 06-13459042.